Åhh...tack

Pojkvännens reaktion på min förkylning

- Åh du borde prova det där, vad heter det? Ehm...si...sino...Sinova! Det ska jag köpa till dig!

---

- Va kostar det 160 spänn?! Så mycket tänker jag inte lägga! Du får vara sjuk ett tag till!

Åh. Tack älskling.

Fortfarande sjuk...

Detta är alltså dag tre med feber över 39 grader och jag håller på att bli tokig. Just nu är jag bekvämt nerdrogad av alvedon men ibland blir jag ändå lite knäpp. Som exempel:

-Imorse svarade jag Kjell när det ringde på vår hemtelefon. Det var min gammelmoster som ringde och hon blev hemskt förvirrad. Även om jag kände igen hennes röst fick jag ändå inte ihop det och kontentan blev att hon bad om ursäkt för att hon ringt fel och jag svarade att det inte var något problem och så la vi på. Hon ringde igen för några timmar sen och då gick det lite bättre.

- Jag skulle göra en fläta av luggen men somnar och när pappa kommer hem efter att ha handlat sitter jag böjd över köksbordet och sover, med en halv fläta i håret och håller fortfarande i håret.

- Jag läser massor av chic-lit-böcker och är övertygad om att alla handlar om mig och pojkvännen. Trots att huvudpersonerna inte liknar oss. Inte alls faktiskt. Pojkvännen blir också ganska nervös av att jag ringer honom och tjuter "men det är så fiiiiiint ju!"

- Jag har lock för öronen plus ett envist tjutande i ena örat vilket gör att jag hör absolut ingenting. Detta gör att våra grannar frågar mina föräldrar varför jag numera inte svarar när folk hälsar på mig. Hmm.

Med andra ord blir jag knäppare än vanligt när jag är sjuk och skulle inte alls bli förvånad om det här med att hålla sig inomhus när man är sjuk inte handlar så mycket om smittorisken utan om att skona alla andra från mina knasigheter.

Sjuk.

Ja det gick inte så vansinnigt bra det där med att ignorera förkylningen. Kom hem med feber igår och den har fortfarande inte gett med sig. Jag hatar det verkligen, att ligga i en liten boll och svettas och frysa samtidigt och det tar aldrig slut! Jag hoppas iallafall att jag blir frisk jättefort. Och bättre att vara sjuk nu än att bli det i Paris eller hur?

Nä nu kryper jag ner igen.

Jag vill inte bli sjuk!

Usch usch usch, jag vill verkligen inte bli sjuk! Vaknade imorse med ont i halsen och var alldeles tung i huvudet och det har inte blivit speciellt mycket bättre. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu, jag har massor med grejor som måste fixas innan Paris och så ska jag jobba och så kommer Jossan och så pratade pojkvännen något om en middag och jag vill verkligen göra allting! Men förnekelse är det bästa vapnet eller hur?

Idag så är det jobb som gäller (med basröst som alltid när jag är förkyld) och imorrn är jag äntligen ledig! Jossan är i stan och jag ska klippa mig. Det ska bli så skönt med en dag som bara är för mig.

Sommartid

Jag är så trött! Vem tusan kom på det här med att jobba samma dag som vi drar fram klockorna och dessutom ha jobbfest dagen innan? Idag var en smärre kamp men det gick bra. Till slut.

Vi hade ju utbildning på jobbet igår med massa olika statusövningar och lekar (var av en slutar med att jag faller rakt ner i golvet och nu har blåmärken i ansiktet) och sen middag och fest på kvällen. Hemskt trevligt var det! Men idag är jag trött, tre timmars sömn är inte riktigt min grej. Dags för sängen!

17 dagar...

Just nu lever, andas och äter jag Paris. Hela hela tiden. Jag längtar som en tok! Jag vill åka nu på en gång och räknar dagarna tills vi äntligen är på väg. Om det är någon som undrar så är det 17 dagar kvar.

Så jag har precis köpt converse! De är slut i hela stan så det var bara att beställa hem och nu är ett par blå converse på väg hem till mig. Och snart åker vi!!!


Guide for the day!

Ah nu är jag så där dålig på att uppdatera igen. Ingenting nytt har ju egentligen hänt dock, jag har jobbat.
Men pojkvännen har äntligen kommit hem! Med toblerone dessutom, så jag är glad. Det är så mycket roligare att ha honom hemma.

Igår var det ju våffeldagen så vi fixade ihop fullkornsvåfflor, det enda som fanns i affären i snabbmix. Jag är ju som bekant ganska hopplös i köket och tänkte att fullkornsvåfflor inte kan vara såå annorlunda. Turns out att de var ganska märkliga faktiskt men helt okej.

Nu sitter jag på jobbet igen, som guide dagen till ära och för tusan vad roligt det är! Jag passar inte alls i kostymen, det är det enda negativa och det säger ju verkligen något eller hur? Så här roligt var det länge sen jag hade på jobbet.

God morgon, God morgon! Hör fåglar sjunga glatt, god morgon, god morgon idag!

Jag har äntligen sovit ordentligt, ätit ordentligt, kollat på resor ordentligt och nu är jag på så himla bra humör igen (även om jag stod och svor åt flaggan på jobbet imorse. Jag lovar, den trasslar in sig med mening!)
Känns bra att vara tillbaka!

Jag längtar redan till ikväll, jag har inga planer alls efter jobbet utan ska bara hem, lägga mig i soffan och äta ballerina kladdkaka-kex tills jag dör. Så det så.

Surpuppa

Dagens förutsättningar

1- Sov två och en halv timme. Allt som allt. Mina ögon går i kors just nu.

2- Det skitigaste håret i världshistorien. Seriously.

3- Pojkvännen har fortfarande inte kommit hem. Du kan väl skynda dig lite? I miss you :)

4- Mina blåmärken. Behöver ingen förklaring.

Jag är grymt negativ idag, jag vill bara gå hem och dra täcket över huvudet och komma ut när det har blivit vår på riktigt. Det vore väl något?


Jobb i kvadrat

Herregud vad mycket folk det är här idag! Det har varit fullt sen tio i morse och än kommer det fler. Jag springer fram och tillbaka som skållad råtta men det är jäkligt kul!

Ännu en dag på jobbet

Ja så sitter jag här igen. Snart ser jag ljuset i tunneln, på torsdag är jag ledig! Woho!

Det positiva är att jag inte har svimmat än utan blödde bara näsblod imorse. Det negativa är att min handled är alldeles blåslagen så jag kan inte ha klocka och har även fått mina arbetskamrater att undra om jag möjligtvis slog någon igår. Och nej, det gjorde jag inte. Promise.

Hur som, fullt upp är alltid kul, även om det vore trevligt med lite nerstressning. Åka till Paris snart till exempel :) och kanske tvinga bästa kompisen att åka till London i vår. Det är värt att drömma om.

Dagens...

...bästa: Det är sol ute! Äntligen!

...räddning: Kanelbullarna vi fick på jobbet. Socker gör verkligen underverk ibland.

...märkligaste: En besökare som kommer fram till mig vid två-tiden och frågar "are you sure you´re open?" Ehm, yes?

...jobbigaste: Dagens andra svimningsattack. På jobbet. Resultat? En bula i huvudet. Great.

...tråkigaste: Känslan av att vilja vara vem som helst förutom mig själv. Eller kanske vara mig själv men någon annanstans, ett helt annat liv. Det vore trevligt.

...skrattattack: När Charlotta berättar att japanerna ger gosedjur till maffian och får pengar för dem. Det vore väl något Bandidos?

...irritationsmoment: Ett blåmärke på handen som blir större ju mer jag rör mig. Suck.

...humör: Ganska kasst.

Gomorgon!

Dagen börjar bra med näsblod och att jag svimmade men vad tusan, nu kan det bara bli bättre!

ledig kväll

Ikväll är min första helt lediga kväll på...flera veckor. Det är alldeles underbart att kunna sitta i soffan utan dåligt samvete för allt annat jag borde göra. Det firas med godis, chips och tårta. Imorrn startar mitt hälsosamma liv. Säger vi.

Lille skutt!

Ja jag vet att jag är tjugoett och borde växt ifrån gosedjur för länge sen men det går bara inte. Jag kommer alltid älska gosedjur, så det så.

När älsklingen kom hem från en jobbresa till Kolmården följde lille skutt med och fick flytta hem till mig. Jag har världens finaste pojkvän.


Update

Så det som hänt den senaste veckan är

- Jag lyckades skriva klart uppsatsen/hemtentan/promemorian/rapporten (vi vet fortfarande inte vad det egentligen var och vem som skrivit rätt) från helvetet i min ledarskapskurs. Detta efter att ha slitit i två dagar efter att ha upptäckt att jag skrivit fel. Vilket jag inte alls hade gjort sen, visade det sig. Förstår ni förvirringen?

- Jag klarade den efterföljande opponeringen och fick en massa bra tips till nästa uppsats/hemtenta/pm...ja vad tusan det nu var jag skrev. Det viktiga: Jag är klaaaaar!

- Jag klarade min uppguidning, som jag varit toknervös för hur länge som helst. Mest nervös var jag för engelskan, så det gick ju bästa så klart. Det var en riktig urladdning men det gick! Jag är nu också guide på jobbet. Woho!
Min mamma var också glad för min skull och kom hem med en present :)



- Jag har jobbat. Hela tiden. Och jag har fem dagar kvar.

Och sist men absolut inte minst
- Jag vinkade av pojkvännen som åkte till Spanien i en vecka. Och jag saknar honom hela hela hela tiden. Sen skulle ju inte jag ha något emot att ligga på en strand nu istället för att shoppa stövlar.


And I´m back! Again

För tusan vad jag har varit dålig på att uppdatera här men till mitt försvar ska sägas att det har varit en hel del annat som hänt. Idag blev jag äntligen klar med allt och nu håller jag på att somna stående. Men för tusan vad glad jag är att allt har gått så bra!

Ja jag borde ju berätta vad jag haft för mig under den senaste veckan men som sagt, ögonen går i kors så det får bli imorrn! :)

kram

DEN ÄR KLAR!

Jag är klar! Uppsatsen från helvetet är äntligen färdigskriven! Jag har gjort en segerdans redan, åh vad jag är glad!!!! Nu ska jag bara iväg till jik-lektion i några timmar, sen hem och fixa lite hemliga saker, läsa igenom den igen och... suck, jag är stressad.

Hipp hipp hurra!

Idag fyller finaste pojkvännen 23 år! Jag har ingen rolig bild som han kan skämmas för (mest för att jag är med på de bilder som finns och ser ännu knäppare ut) så bild kommer! Men hur som, ett stort grattis på födelsedagen :)

Och ännu en gång...

Japp, ännu en dag som ägnas åt skrivandet, är tokstressad över uppgiften men sakta slutar jag bry mig. Ni vet, när man känner att det egentligen inte spelar någon roll hur det går, så länge den är inne i tid? Så känner jag nu.

Men det kommer nog bli bra, en del bra saker har jag lyckats plita ner. Jag ser verkligen fram emot opponeringarna nästa vecka, jag är jättenyfiken på hur de andra i min grupp har skrivit. Det är det som är det roliga, uppgiften är så pass fri att den kan bli vad som helst. Spännande :)

Nej nu ska jag skriva klart den, hoppas jag, så jag kan vara som en vanlig människa igen!

Vår i Paris!

Okej, en sak till innan jag sluter mig i min egna lilla värld, jag längtar till Paris. Hela tiden.

Vi har ju som sagt hittat ett jättefint hotell som ligger precis vid Luxenburgträdgården (om det heter så?), precis i närheten av alla stora sevärdheter, det kommer vara vår när vi åker dit och vi ska äta croissanter och dricka cafe au laut hela dagarna, ta hur många bilder som helst... det kommer bli fantastiskt! Den här dumma uppsatsen och nervositeten inför uppguidningen på fredag är värda att våndas över så fort jag minns att jag sitter på ett plan till Paris snart, med pojkvännen som är så himla fin.

För tillfället kan jag typ tre ord; aah oui! mais oui! och bonjour så det är pojkvännen som får prata och jag kan stå bredvid och se glad ut. Tänk, jag ska få se Mona Lisa. På riktigt!

Och igen...

Jag har ett jättebra knep när jag är tokstressad, som jag är nu. Jag tänker " den här tiden om (sätt in passande tid) är det över". Med andra ord; den här tiden på fredag är det över.

Okej, världens sämsta knep men jag håller på att bli tokig. Uppsatsen blir kalasdålig och jag vill inte ens skicka in den. Jag borde börjat skriva för flera veckor sen men... okej jag har ingen ursäkt, jag är bara hemskt dålig på sånt här. Så det blir som i gymnasiet när vi satt uppe halva natten och skrev och skrev och skrev och skickade över våra halvfärdiga uppsatser till varandra på msn. Jag, Linda och Adam menar jag. Vi lärde oss verkligen aldrig utan hade alltid ångest in i det sista och tänkte att nästa gång, då ska vi bli klara flera dagar i förväg som Anna alltid blev. Haha men än har det inte hänt något banbrytande på den fronten, åtminstone inte från min sida.

Det jag däremot lyckats göra är att äta frukost, duscha, tvätta håret och t.o.m fönat det, kors i taket! Jag är alltså redo att ta tag i allt. Tror jag. Ingen annan som vill skriva uppsatsen åt mig? Ingen?

Nej dags att rycka upp sig lite och skriva klart det här någon gång.

Godnatt!

Jag har pluggat och skrivit och slitit mitt hår i flera timmar idag så när pojkvännen ville att jag skulle följa med till Sickla tog jag chansen direkt. Nu är jag så trött så jag storknar, ska gå och lägga mig så jag orkar upp för att plugga hela dagen imorrn med.

Godnatt!

Godmorgon!

Godmorgon! Idag var jag uppe med tuppen och är himla glad för det, hela dagen ska nämligen ägnas åt uppsatsen för ledarskapskursen och jag håller fortfarande på att bli galen. Nattens drömmar har handlat om den och hur jag ska skriva, vad jag ska ta med, känns lite som att jag redan pluggat i några timmar.

Jag drömde också om tandregleringen och att det kostade 320 euro att fixa tandställningen. Hmm.

Hur som, bäst att ta tag i allt och göra klart det innan jag blir tokig. Vi hörs!

Vår snart, yes?

Solen skiner, jag ska ut och fika med pojkvännen och, det bästa av allt, vi har bokat hotell i paris! Woho!

And I´m back!

Så nu är jag tillbaka! Blev några dagar med för lite sömn men himla mycket roligheter så igår somnade jag med boken på bröstet. Välbehövligt verkligen.

Tandställningen är på plats igen, efter några om och men. Jag var ju ganska (ehm tokless är nog mer rätt) på den men gick ändå upp kvart i sex dagen efter för att komma i tid till tandläkaren. Plötsligt mindes jag varför jag hatade att gå till tandregleraren när jag hade rälsen. Det dras och slipas och trycks på tänderna så man tror att de ska ploppa ur. Men nu sitter den, tänderna känns fortfarande lite lösa och jag måste ändå åka till den riktiga tandregleraren i veckan. Men tänderna är fortfarande raka och fina, vilket är huvudsaken.

Veckans höjdpunkt var torsdagskvällen när Daniel, en arbetskollega, gjorde sin debut som stand-up komiker. Hur coolt är inte detta på en skala? Han ställde sig upp för en publik och skulle få oss att skratta, på engelska none the less.
Men det slutar inte där, killen var riktigt riktigt bra också! Och hur modigt var det inte av honom?

Nä det var riktigt roligt att se och på ett jättetrevligt ställe, Liffeys i gamla stan. Det hoppas jag att jag kan gå på fler gånger!

Idag har jag tagit vara på det fina vädret och promenerat med min mor, köpt ett paraply till Paris (usch vad jag längtar!) och ätit en croissant för att drömma mig bort lite mer. Jag älskar det här vädret och Sundbyberg som är så mysigt. Men jag måste verkligen plugga nu, det går inte bra alls.

SABLA TANDSTÄLLNING!

Eftersom jag har haft räls så har jag nu en metalltråd bakom översta och nedersta tandraden och tror ni inte helvetet lossnade imorse?! Nu har jag en centimeterlång bit ståltråd som sticker ut från framtänderna och sticker in i tungan, det går inte att prata eller slicka sig om läpparna eller något annat som man brukar göra. Tandläkaren svarar inte så jag vågar inte be någon knipsa bort den. Jävla skit!

Äntligen helt klar!

Jag är klar! Jag är klar med rättsfallskoncentratet! Woho, förtusan vad trött jag är på det! Nu håller vi bara tummarna för att jag slipper extrauppgifter...

Nu, jag behöver lite hjälp. Pojkvännen fyller år nästa vecka och jag har ingen aning om vad han ska få i födelsedagspresent. Tanken är att vi ska ut och äta och fira så men jag vill ju gärna ge honom en present också... Någon som har något bra tips? :)

Off i go!

Nu drar jag iväg på ledarskapskurs! Ska försöka förstå vad tusan den här uppgiften går ut på. Wish me luck!


Stress stress stress

Usch vad jag är stressad och det är ju självklart nu jag är minst motiverad. Blä, någon som har lite inspiration att låna ut?

Vykort från japan

Idag fick jag ett fint vykort från Magnus som är i Tokyo



Han är i sina drömmars stad :)

RSS 2.0