Jag kom in!

Jag kom in på ledarskapsutbildningen på förvarshögskolan! Lilla jag ska gå på försvarshögskolan! Bästa starten på det nya året. Usch vad glad jag är!

Rea

Rean är farlig i år, jag hittar massa saker som jag verkligen tycker att jag behöver men samtidigt är det min sista dag på jobbet imorrn... tricky, very tricky.


Bright star

Julklappen från jobbet i år vad två biobiljetter så igår tog Cia och jag tillfället i akt att drömma oss bort till...typ 1600-1700tals england där alla gick runt i långklänningar och stora hattar. Bright Star handlade om poeten John Keats liv och kärlek till Fanny Brawnes innan han blev erkänd som en av de stora romantiska poeterna och hur han dog, bara 25 år gammal.

Och ja, jag grät. Ganska mycket. Men det var så fint ju! Även om jag aldrig riktigt förstått mig på poesi av den formen; John Keats stil är lite "och min älskades hand likt en fjärilsvinges slag mot den mjuka hud..." i all oändlighet, så var den hemskt vacker. Miljöerna, kläderna, människorna. Det är inte utan att jag ibland önskar att jag också levde då och också pratade så där vackert.

Haha ja jag är alldeles för romantisk för mitt eget bästa men den var mysig, så som filmer om den stora, enda kärleken alltid är.

Annat som också hände igår var att jag hittade ett par jeans på rean som faktiskt passar (woho!) och en jättemysig tröja som jag troligtvis kommer bo i. Myspys :)

Nu är det stan med mamma som gäller, toodles!

Äntligen jul!

En lång dag, efter bara tre timmars sömn, på jobbet som blev mycket roligare efter att Daniel visat klippet han gjort på elfyourself.com och pappa är äntligen äntligen ÄNTLIGEN hemma! Nu är det jul på riktigt.

Vi hade vår julklappsöppning idag istället och hjälp så bortskämd jag blev i år! Jag är så glad så jag spricker!

Och nu är det Harry Potter på tv, snart Monty Python, jag är inlindad i en filt och alldeles dåsig och kommer nog somna där jag sitter. Jul jul, strålande jul

Julafton

Det är en väldigt märklig upplevelse att fira jul på Huddinge sjukhus. Pappa blev sämre dagen innan julafton och blir kvar över hela julen så vi satt i dagrummet tillsammas med folk med gallsten och njursten och allt vad det var och tittade på Kalle Ankas jul.

Julafton är ju egentligen bara en dag som alla andra eller hur? och julklapparna kommer ju vara lika fina om några dagar när vi äntligen kan öppna dem.

Men mycket till jul blev det inte i år. Jag hoppas att ni andra haft en bättre jul :)

Min pappas pepparkakor

Min pappa gick också loss på pepparkakorna med kristyren som blev över. Det nya för i år är alltså God Ju istället för God Jul och glada pepparkakshjärtan. De är så fina att jag inte har hjärta att äta upp dem



Husse då

Mitt pepparkakshus!

Det började så här



Sen fortsatte det så här



Sen så här





Ett riktigt fuskbygge. Sen kom det roligaste, att dekorera det. Regel nr 1 när man gör pepparkakshus: Ju mer godis det är på, desto bättre. Regel nr 2: Om man råkat göra bitar som inte riktigt passar ihop kan man täcka över hålen med allt godis :)



Sen var det klart! Tadaa!





Blommor under fönstret


Åh så roligt det var! nästa år blir det Regalskeppet Vasa.

Andra advent

Oj vilken helg! Fredagen sprang jag coh pojkvännen runt och turistade lite på slottet, åt thaimat till lunch och sprang i affärer resten av dagen. Han nu är smått insnöad på Sveriges kungahistoria och försöker hålla i sär alla Karl och Gustav och allt vad de nu heter och det flyger nummer hit och dit. Inte speciellt lätt när alla ska heta samma sak.

Senare på kvällen hamnade vi tillsammans med några andra vänner på Ambassadeur där Anna var modell i Björn Axéns slutvisning. Och satan vad coolt det var! Anna såg lite ut som en blond Marge Simpson och var lätt coolast av dem alla.

Efter visningen drog partyt igång och vi slog klackarna i taket tillsammans med Backstreet Boys (!) som hade sin efterfest där. Tänka sig, min debut på stureplan och jag lyckas pricka in Backstreet Boys.

Kvällen slutade med lite mat på Mc Donalds där jag lyckades springa in i Frida, Stockholm är bra litet ibland. Sen åkte jag hem och sov några timmar innan det var dags att jobba igen.

Nu ska jag iväg och handla godis till mitt pepparkakshus!

RSS 2.0