My one and only thrill



Jag har bokat biljetter till Melody Gardot!


Parlez-vous francais?

Idag köpte jag en fransk språkkurs. Jag saknar Paris

Fynd

Efter en sväng till doktorn för ännu lite strul med hjärtat blev det en hemskt bra dag ändå. Och det bästa fyndet på länge gjordes.



Klocka från Clas Ohlson, 99 pix.

Dites-moi étoile, qui vous donnera l'amour?

Jag har haft den bästa söndagen på länge, jag har ätit rabarberpaj, pratat om alla mina bekymmer med mamma och målat naglarna grå igen.


En liten lista om böcker

Book Worm by boopsie.daisy.

Bild från http://www.flickr.com/photos/boopsiedaisy/3427374474/

Som läsare är jag: Allätare. Jag läser nästan precis allt. Jag älskar böcker med fina omslag och jag måste erkänna att det händer att jag köper en bok för att omslaget är så fint. Men det är också så jag har hittat många favoriter som jag aldrig hade hittat annars. Jag tittar sällan efter en speciell författare, jag kan istället stå i timmar i en enda bokaffär och läsa på alla böckers baksida för att hitta en att ta med hem. Helst skulle jag ta med mig alla.

Senast lästa bok: Twenties girl av Sophie Kinsella

Senast påbörjade bok:
The Selected Works by T.S Spivet av Rief Larsen, en bok som är alldeles fantastisk. Sen kom juridiktentan i vägen så den har legat orörd ett tag. Men nu har jag sommarlov så nu ska jag läsa massor med böcker.

Senast köpta bok/böcker: Hmm det var nog faktiskt den... Jag har inte köpt böcker på länge, jag är nog sjuk.

Favoritförfattare: Oj massor! Jane Austen, Jonathan Safron Foyer, Sophie Kinsella som skriver de bästa må-bra-böckerna i världen...och bara för det kommer jag inte på fler.

Jag läser allt av:
Jag funkar inte riktigt så, jag har jättesvårt att läsa allt av en författare för jag blir alltid så besviken. En bok har på något sätt en egen själ som inte binder samman den med alla andra som samma författare har skrivit. Jag läser allt som verkar intressant istället.

Jag läser helst inte (genre/författare):
Jag hade världens sci-fi period när jag var yngre med J.R.R Tolkien och massa andra men nu blir jag mest bara trött på övernaturliga krafter och magiska stenar och allt vad det nu är.
Vid hyllan för fackböcker letar jag:
Böcker om språk, Frankrike, om böcker i allmänhet, om foto, psykologi...

Förutom svenska läser jag gärna:
Engelska, speciellt om det är orginalspråket.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger:
The Girl With Glass Feet av Ali Shaw som jag fick i världens finaste paket hemskickat av Frida och The Selected Works by T.S Spivet

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Haha alla böcker som finns typ. I´m hopeless.

När jag går på antikvariat letar jag alltid: Jag har aldrig riktigt gått på antikvariat för att leta böcker, om det inte varit studielitteratur... Hemskt dåligt av mig, man kan ju verkligen hitta världens fynd.


Min alldeles för ytliga önskelista

Jag skulle vilja ha

En alexa bag från Mullberry

En långklänning från HM som är slutsåld. Överallt.

En black berry

En prenumeration på Elle

Snittblommor. Massor och vita

och mest av allt, pojkvännen bredvid mig i soffan.

Fina fina väder!

Åh vad det är skönt att vara ledig! Jag har på mig klänning för första gången i år och strålande sol. Nu ska jag ut och fika.

Hej Ulrica 18 år

Jag satt och tittade igenom årsboken vi gjorde i slutet av trean på gymnasiet. Eller egentligen var det Erik som gjorde den som estetiskt projektarbete och vi skulle alla vara med, på bild, med favoritcitat, you name it. Sen ritade Märtha den fina framsidan och Adam skrev den sista skeppsloggen och den var klar!

Det är alltså två år sedan nu. Jag var alldeles övertygad om att jag var så mogen och vuxen och hade full koll på vem jag var. Så här i efterhand förstår jag ju så klart att jag var så långt ifrån mogen och vuxen jag bara kunde komma. Att jag fortfarande är det. Nu är jag lite mer okej med att fortfarande vara ung och dum, om någon sagt det till mig då hade jag börjat gråta.

Jag önskar dock att jag kunde sagt till Ulrica 18 år att tagga ner lite. Ta inte allt så allvarligt. Det är inte så hemskt som du tror.



Det här är då jag och tjejen med världens största leende som man skymtar i nedre hörnet är bästa vännen.

Jag ska sluta tjata. Snart.

Jag lovar att jag ska sluta tjata om Paris. Alldeles strax. Men det var alldeles fantastiskt och, i ärlighetens namn, har jag glömt kameran hemma varje gång jag gjort något roligt här på sistone och sitter nu och har panik över tentan imorrn. Så några bilder kan ni kanske stå ut med?

I Paris finns världens bästa affär



Den är alldeles full av böcker. Från golv till tak.





Så här glad var jag efteråt




Just nu vill jag...

...vara i Paris. Med mina nya skor.


Kokbok!

Jag köpte en ny kokbok i helgen. Den är alldeles full av roliga recept, de roligaste recepten var nog de på baguetter och croissanter. Baka baka baka!




.

Vissa dagar ska man bara inte vakna utan sova vidare. Idag är en sån dag.

Ut

Måste ut en sväng också även om jag känner mig febrig. Inbillning säger vi. Synes!

Ledig

Något jag gör varje gång jag är helt ledig (vilket är nästan aldrig) är att jag plockar ner en hög böcker från mina bokhyllor och sätter mig någonstans och läser alla på en gång. Eller ett kapitel i taget då.

För mig är det bland det bästa som finns. Märkligt nog så skiftar bokvalet med årstiderna. På vintern vill jag bara läsa roliga böcker med lyckliga slut, på våren och sommaren letar jag fram alla märkliga böcker jag samlat på mig.



Idag var favoriten en bok jag köpte på Arlanda precis innan vi satte oss på flyget till Paris







Den är verkligen alldeles fanstastisk, på alla sätt och vis. En sån där bok man inte trodde fanns på riktigt.



History class

Jag satt och försökte svara på frågorna i en frågesportstävling i en brittisk historietidning igår på jobbet. Jag är absolut inte välbeläst när det gäller brittisk historia men tänkte att någon fråga måste jag ju kunna svara på. Och just det kunde jag. Av 40 frågor kunde jag svara på en. Herregud, ska man kunna sånt här?! tänkte jag. Då är jag ju helt bakom flötet.

Det kändes lite bättre sen när jag såg att frågorna var hämtade ur boken "100 things you did not know about the English". Vilket jag egentligen borde förstått eftersom testet bestod av frågor som "Which queen made golf popular in England".


Dagens uppdrag

Hitta en cykel.
En lite halvskruttig sådann så ingen vill sno den. Planen är att slippa trängas på bussen till jobbet i sommar och få lite vardagsmotion på köpet.

Status så här långt
Inte vansinnigt bra. Det är svårt att hitta en lagomt halvskruttig cykel som inte kostar massor med pengar. Hittade två på blocket som var så fina, med cykelkorg och allt (!) men de var ju så klart redan sålda.

Jakten går vidare!

Valborg

Valborg firade jag ju också. Vi hade en inomhus-picknick på jobbet och sen tittade vi lite på majbrasan på Skansen. Vi hade så roligt att kameran glömdes bort, men någon bild hann jag med.



Jag var så glad att bästa vännen följde med och pojkvännen tog en väldigt fin bild på oss. Typ.




En söndag i maj

I söndags var både jag och pojkvännen lediga. Det händer inte så ofta nu för tiden när vi jobbar så mycket. Först hamnade vi på Petit France, ett café som verkligen är som en liten bit av frankrike, komplett med rangliga bord på uteplatsen framför ingången.


Sen promenerade vi längs med vattnet in mot stan och tyckte att det minsann hade varit trevligt att vara i Paris istället. Tillslut bestämde vi oss för att vara lite kulturella och ta en titt i Storkyrkan inför det kungliga bröllopet i sommar.


Den är verkligen hemskt fin.



Utanför var det också väldigt fint. Det var helt enkelt en väldigt fin söndag.

Vad är det för fel på folk?!

Om jag sitter och läser med väskan på sätet bredvid och man vill sätta sig där, kan man då för guds skull be mig flytta på den istället för att helt sonika sätta sig på den? Blir inte det enklare för alla inblandade?

Stand up istället för bio!

Vilken kväll! Stand up-showen var alldeles fantastiskt rolig och Daniel gjorde succé! Han var så himla rolig och jag skrattade så jag grät. Han var bäst av alla och gick till final! Finalen går av stapeln d.17 maj och jag vill så hemskt gärna gå! Men min stora juridiktenta är ju då såklart, till åtta på kvällen. 

Om jag pluggar massor kanske jag hinner skriva min tenta jättefort och hinna dit också?

Nu är det jobbet, sedan tandläkaren, sedan jobbet igen som gäller. Med ingen röst alls nästan. Det blir skoj.

Paris...

Jag är fortfarande lite bitter (och förkyld) men det känns lite bättre åtminstone. Gick och drack kaffe på café Saturnus och låtsades att jag var i Paris istället. Sen öppnade jag civilrättsboken och var tillbaka i stockholm igen...

Ikväll blir det stand up! Daniel, som var tokrolig förra gången han uppträdde, ståuppar på Stand up istället för bio så jag och pojkvännen ska dit och lyssna. Han är jäkla cool Daniel som vågar ställa sig så där för så mycket folk.

Och man får gratis popcorn! Woho!




Tandläkaren

Var en sväng hos min gamla tandreglerare imorse för att fixa den där jäkla tråden som lossnade i överkäken för någon månad sen. Lika mysigt som alltid, en slip som tar bort klistret bakom tänderna som gör att det ilar i hela huvudet, sen lite avtryckningslera som först trycker på kräkreflexen så man måste andas djupt för att inte spy och sen känns det som att tänderna ska ryckas ut när man drar loss avtrycket. Allt detta, plus lite till, för ringa 2300 kr. Woho!

Ja jag är bitter.


Fika!

Nu beger jag mig till Petit France med pojkvännen! Det sägs att det är som en liten bit av frankrike och jag saknar ju Paris så att jag dör så det kan ju inte bli fel. Hoppas jag.
See you

RSS 2.0